Het Duikteam Tiburón Duikweekend 2023 werd gehouden van 15 tot en met 17 september 2023. Deze keer zaten we in vakantiepark Broeckhuys te Ewijk aan de Groene Heuvels. We hadden daar een mooie grote groepsaccommodatie gehuurd om er een mooi duikweekend van te gaan maken.

Na een grote pan macaroni naar binnen te hebben gewerkt gingen we uiteraard voor een nachtduik in de recreatieplas op het park. Dat geeft altijd veel bekijks onder de andere gasten. Het zicht was redelijk en we hebben wel hele scholen kleine visjes gezien en één buddypaar heeft nog een grote zeelt gespot.

De nachtduik van Duikteam Tiburón in de recreatieplas van Vakantiepark Broeckhuys

Duikstek Groene Heuvels

Op zaterdag gingen we ’s ochtends de duikstek in de plas de Groene Heuvels verkennen. Er licht een mooi duikparcour met veel objecten. Er viel heel veel te zien. Zelf heel veel baars en karpers gezien.

Duikcentrum De Beldert

Duikcentrum De Beldert ligt niet eens heel ver van ons vakantiepark af. Een mooie gelegenheid om daar een duik te maken en gelijk de flessen weer te vullen. Even een rondje om de cockpit gemaakt.

’s Avonds een heerlijke barbecue bij het huisje en daarna vroeg naar bed want op zondag moest er weer vroeg gedoken worden.

Duikstek Slijk-Ewijk

Op zondag ging de eerste duik naar Slijk-Ewijk. Het water was zo helder dat we met de hele groep bij elkaar konden duiken. Wat een mooie heuvelachtige plas onderwater. Heel veel vis gezien, waaronder een paar mooie snoeken.

Duikstek Kiekuut

’s Middags ging er een ploeg naar de Kiekuut en wij gingen naar huis. Het zicht bij de Kiekuut viel tegen.

Het weer was mooi, het eten lekker, gezellige mensen om je heen… Het jaarlijkse duikweekend van Duikteam Tiburón was weer geslaagd. Alle deelnemers bedankt voor het mooie weekend. Uiteraard tot het volgende duikweekend in 2024. De organisatie van Scuba Original Divecenter heeft in Renesse (Zeeland) al weer een accommodatie gehuurd voor Duikteam Tiburón aan de Witte Boulevard.